Adıyaman, Yeni Belediye Binasına Kavuşuyor

29.03.2024

Belediyemiz tarafından 6 Şubat depremlerinde yıkılan belediye binamızın yerine yapılacak olan yeni belediye binamızın inşaatı çalışmalarına başlandı.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve büyük yıkımlara sebep olan depremlerde en çok etkilenen illerin başında gelen Adıyaman’da belediye binamız ilk depremde yıkılmıştı.

Belediyemiz, depremde yıkılan binamızın ardından geçici olarak yeni yapılan Adıyaman Valiliği İl Özel İdare binasında hizmet vermeye başladı. Yeni belediye binamızda kalıcı hizmetini sürdürmek amacıyla harekete geçen Belediyemiz, Sümerevler Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan ve belediyemize ait olan eski Su İşleri Müdürlüğümüzün yerinde planlanan inşaat çalışmalarına başladı.

Yeni belediye binamızın yapılacağı alanda başlatılan temel kazısını ve çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanımız Dr. Süleyman Kılınç, yetkililerden bilgi aldı.

Aldığı bilgiler doğrultusunda açıklama yapan Başkan Kılınç, konuşmasında; “Sümerevler Mahallesi’nde bulunan Eski su işleri binamızın yerinde yeni belediye binamızın inşaatına başlamış bulunmaktayız. Yaklaşık 5 bin metrekare taban alan ve 10 bin metrekare kapalı alan olmak üzere otopark ile birlikte zemin artı iki kat olacak. Şehrimizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn edilerek son derece güzel ve efektif bir bina olacak. Yaklaşık 380 gün içerisinde bitimi planlanıyor. Şimdiden şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” sözlerini dile getirdi.