Tarihi Konaklar Restorasyon Çalışmalarıyla Yeniden Hayat Buluyor

19.02.2024

Adıyaman’ın tarihi dokularından olan ve geçmişi yansıtan konakların restorasyon çalışmalarına asrın felaketinin ardından ara verilmişti. Yaşanan depremler sonrası hasar alan Keleş Konağı da restorasyon çalışmalarına dahil edilerek Adıyaman’ın tarihine dokunan konaklarda restorasyon çalışmaları kısa süre içerisinde yeniden başlamıştı. A Belediye Başkanımız Dr. Süleyman Kılınç, devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Her karışı tarih kokan Adıyaman’ın, tarihi dokulara sahip konakları restorasyon çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor.

Daha öncesinde konakların başlatılan restorasyon çalışmalarına 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden dolayı ara verilmişti. Ancak Belediyemiz, tarihi eserlerin restore edilmesi ve canlandırılması konusunda önemli bir misyon üstlenerek restorasyon çalışmalarına depremde hasar gören Keleş Konağını da ekleyerek hızla yeniden başlattı.

Adıyaman, binlerce yıllık tarihine ve zengin kültürel mirasına ev sahipliği yapmış bir şehir olarak, turizm açısından önemli bir konuma sahip. Bu nedenle Belediye Başkanımız Dr. Süleyman Kılınç, ince işçilikle sürdürülen restorasyon sürecini yakından takip ederek hasar gören konakların restorasyonuyla ilgili bilgi aldı.

Başkanımız restorasyon sürecini hızlandırmak için müteahhitlerle görüştüklerini belirtti. Ayrıca, şehirdeki diğer tarihi konakların da kamulaştırılacağını ve restore edileceğini vurgulayarak, Adıyaman'ın kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusundaki kararlılığını dile getirdi.